sobota, 20 grudnia 2014

Suszone owoce - dekoracja choinki


 Święta to zapach, kolor i spełnianie małych marzeń. Zawsze chciałam ozdobić choinkę suszonymi owocami i słomianymi ozdobami. Gdy nadarzyła się okazja, pożyczyliśmy suszarkę do grzybów i zabrałam się do pracy. Przygotowanie takich ozdób jest bardzo łatwe. Owoce należy cieniutko pokroić w plastry i ułożyć na tackach w suszarce. Czas suszenia to około 5 godzin







Ususzone plastry  przewiązujemy wstążką i gotowe.





3 komentarze:

  1. Hmm, "zapachowy pomysł", a nie zostały Ci może ze trzy plasterki? Dołożyłabym do świątecznego wianka ozdobnego w sypialni i byłoby zapachoooowo:).

    OdpowiedzUsuń
  2. Bąba :) chyba tez zrobię jak starczy mi czasu ;)

    OdpowiedzUsuń